“Fake news that harms”: Møte med nigerianske journalister om farlig feilinformasjon

Både prosjekt og prosjektleder lever i beste velgående, på tross av en hektisk September der undertegnede leverte master, flyttet, og reiste til Nigeria og Ethiopia. Masteroppgaven—en oppsummering av hvordan forskjellige forskere har vurdert kvaliteten av helsenyheter—regnes som en del av Bak overskriftene. Jeg kommer tilbake til resultatene ved en senere anledning.

I dag deler jeg et par lenker med info om møtet jeg var på i Abuja, som handlet om faktasjekking innen helse i Afrika, og hvordan man kan takle feilinformasjon. Her er en oppsummering som kom før møtet. Og her er noen kloke ord fra talen til Nigerias helseminister. Blant annet sa han:

“Misinformation and disinformation become truly harmful when people are dissuaded, or in turn prevent their children or family from accessing medical services they require. Such misguided acts result in mismanagement of otherwise simple health issues and needlessly increase mortality and morbidity statistics.”

Har du hørt noe liknende fra en norsk politiker? 

Matt, prosjektleder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.