Slutten på Health News Review – En tankevekker for Bak Overskriftene

Health News Review logo bak dører som lukkes

Det ble nylig annonsert at tjenesten HealthNewsReview.org, en av de to store inspirasjonene for Bak overskriftene, nedlegges. (Den andre store er Behind the headlines.)

HealthNewsReview.org’s 12-year run will end with some nagging questions unanswered

Innlegget der nedleggelsen ble annonsert er skrevet av grunnlegger Gary Schwitzer, medlem av vårt internasjonale nettverk av rådgivere. Han spør:

Will anyone take on a project like this again? Will anyone fill this void? […] How will we ever achieve truly meaningful health care reform when our public dialogue about health care is as misinformed and misguided as it is?

I utgangspunktet skal ikke Bak overskriftene fylle akkurat det samme tomrommet–vårt fokus er på norske massemedier, og å hjelpe studenter å lære hvordan de vurderer helsepåstander. Nedleggelsen er likevel en tankevekker: hvordan kan vi gjøre Bak overskriftene bærekraftig?  Å gå fra bevilgning til bevilgning kan være en prekær strategi.

Det er én av grunnene til hvorfor det blir så viktig å integrere prosjektet i studiene, for eksempel som en introduksjon til vitenskapelig metode i helsefagene, eller som en del av tech.phil. Det vil si at studenter bidrar til prosjektet som en del av utdanningen deres.

Andre forslag mottas med glede!

Matt Oxman, prosjektleder

PS

Du får gjerne den journalistikken du betaler for. Om du ønsker uavhengig journalistikk som representerer dine interesser som borger, forbruker og pasient, burde du støtte den. Om du har lyst til å gjenopplive Health News Review kan du donere her.

Jeg anbefaler sterkt å abonnere på nyhetsbrevet, så lenge det varer. Der får du blant annet tips om eksepsjonell helsejournalistikk–for eksempel et portrett av legen som er “mest ansvarlig” for milliardsalget av Vitamin D i USA. (Døde dinosaurene egentlig på grunn av svake ben?)

PPS

Bli med i den nye Facebook-gruppen til prosjektet!